Muffins med jordgubbar och vit choklad

 
Jordgubbar är utan tvekan bland det bästa jag vet. Jag är en bärfrossare i allmänhet, men det finns ingenting som slår riktigt röda, saftiga, svenska jordgubbar. Vi hade turen med att få otroligt många gubbar i rabatten denna sommaren. Många av dem har redan blivit offer för bakverk, tillbehör till yoghurten och doppade i choklad, men det går även aldeles utmärkt att frysa jordgubbar och stoppa ner i frukostsmoothien. För några veckor sen kom jag över billiga, lite övermogna jordgubbar i affären där jag jobbar för 10kr/litern, och var tvungen att köpa på mig och frysa in inför det jordgubbslösa halvåret. Men en halv liter fick sparas till dessa muffins. Jordgubbar och vit choklad är en oslagbar kombo, och dessa saftiga muffins kan ha varit det godaste jag någonsin smakat på. Handen på hjärtat, ni måste testa!
 
Muffins med jordgubbar och vit choklad
150 gram osaltat smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver  
1,5 dl socker
2 st ägg
1/2 dl lemon curd
70 gram vit choklad
1/2 liter färska jordgubbar

Smält smör och låt svalna till rumstemperatur. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör, socker, ägg och lemon curd. Blanda ihop till en jämn smet. Grovhacka den vita chokladen, dela jordgubbarna och blanda ner i smeten. Fördela jämt i 12 muffinsformar och grädda på 200 grader i ca 15 min.

Bento cupcakes

Den ultimata kladdkakscuppisen för oss chokladälskare. Receptet kommer ursprungligen från Lola's cupcakes, en bakbok som går att köpa lite överallt (bla. på Lagerhaus) för ca 150 svenska riksdaler. I Japan är Bento en enportionsrätt, precis som denna cupcake - för god för att dela!
 
Muffin
1 3/4 dl extra fint mjöl (innehåller bakpulver, går att köpa på bla. Ica Maxi)
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl kakao
1 nypa salt
125 g osaltat, smält smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg, uppvispade
175 g ljus choklad (ex. mjölkchoklad), hackad
12 bitar chokladöverdragen kola (ex. dumle)
 
Vit chokladglasyr
1/2 dl vispgrädde
150 gram vit choklad, hackad
5 msk smör, tärnat och rumsvarmt
4 dl florsocker
125 g philadelphiaost
 
Värm ugnen till 175 grader. Sikta ihop mjölet, vaniljsockret, kakaon och saltet i en skål. Vispa ihop det smälta smöret, strösockret och äggvispet med en elvisp i en annan skål. Vispa ner de siktade torra ingredienserna och chokladhacket. Fördela hälften av smeten jämnt mellan muffinsformarna, lägg en kola i varje form och fyll på med resten av smeten. Grädda i 25-30 minuter eller tills de rest sig ordentligt. Sätt kakorna på galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem.
 
Gör chokladglasyren mellan kakorna svalnar. Häll grädden i en kastrull och hetta upp den över medelhög värme tills det precis börjar bubbla i kanterna. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält och blandningen är blank. Låt chokladblandningen svalna till rumstemperatur. 
 
Vänta tills chokladblandningen har svalnat och vispa sedan smöret lätt och luftigt med en elvisp. Tillsätt florsockret och philadelphiaosten, vispa i 2-3 minuter och vispa slutligen ner chokladblandningen. Låt glasyren stå i kylen i 1 timme eller tills den är bredbar.
 
Bred eller spritsa glasyren på dina muffins. Dekorera på valfritt vis. Jag har valt färska jordgubbar, strössel och chokladspån!

Beställa cupcakes?

Nu när jag kommit igång ordentligt med bloggen har jag fått ett par frågor om det går att beställa cupcakes från mig. Fram tills nu har jag bara tagit emot beställningar och bakat till nära och kära, men eftersom att jag tycker det är så himla roligt så är det dags att expandera företaget lite! Haha. 
 
Alla mina cupcakes är gjorda från grunden och kan utformas efter era önskemål när det gäller smak, färg, form och dekor. Minimum beställning för cupcakes är 12 st och för minicupcakes 24 st.
 
Priser
Cupcakes med strössel och liten blomma: 20 kr/st.
Minicupcakes med strössel och liten blomma: 10 kr/st.
 
Dessa priser gäller för upp emot 24 stora stycken stora och 48 stycken små. Lägger ni en större beställning blir det billigare. Priset diskuteras då över mail.
Önskas mer avancerad utformning? Har du några särskillda önskemål? Tveka inte på att skicka ett mejl!
 
 
Beställningar måste göras minst 2 veckor i förväg och leveranser görs endast i Helsingborgsområdet mot avgift. Ni får självklart jättegärna hämta era cupcakes själv om det är en möjlighet! :)
 
Vid frågor/beställningar når ni mig på: [email protected]



RSS 2.0