Bakat hela veckan

Har hållt på och bakat i flera dagar nu inför min födelsedagsfest på lördag. Cupcakes, macarons, brownies är avklarat och tårtan är vad som återstår. Recept på dessa läckerheter börjar att komma upp här på bloggen på lördag. Fram tills dess får ni ha det super! Kram

Sommrig ananassmoothie

Fick en fråga igår på bloggen om jag inte kunde tipsa om en god exotisk smoothie. Detta recept hittade min mamma i en tidning för någon månad sen och sedan dess har den varit en storfavorit här hemma. Kommer dock inte ihåg vilken tidning det var, men detta är iallafall inte mitt eget recept. Supergod är den iallafall och perfekt nu på sommaren!
 
En portion ananasmoothie
1/2 dl krossad ananas
2 dl mjölk
2 dl vaniljyoghurt
2 msk koncentrerad apelsinjuice

Midsommartårta - Mäktig kladdkaka

 



Till midsommarmiddagen hos mormor och morfar slängde jag ihop en enkel - men ack så god kladdkakstårta. Den blev penslad med en glasyr som gjorde att kanterna blev knapriga vilket jag tycker kompleterar den kladdiga mitten. Receptet är till för ca 8 personer.

Mäktig kladdkaka
3 dl vetemjöl
En nypa salt
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
5 dl strösocker
4 ägg
175 gram smör
 
Sätt ugnen på 125 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt de torra ingredienserna och blanda med en slickepott. Rör sedan ner smöret försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter tills att kakan är fast i kanten och lös i mitten. Vänta tills kakan har kallnat innan du brer över glasyren. 
 
Glasyr
50 gram 70% choklad
50 gram smör
 
Smält chokladet och smöret på låg värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Dekorera med vispad grädde och färska bär/frukter.
 

Mariannecupcakes med mintfrosting



Till mitt födelsedagskalas i onsdags bakade jag två olika sorters cupcakes och dessa får bli först ut här i bloggen. Ett par otroligt goda mariannecupcakes med mintfrosting. Om jag hade gjort dem igen hade jag nog fyllt dem med ännu mer krossade marianne. Mums!
 
Browniemuffins med marianne
200-250 gram choklad
200 gram smör
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ägg
Krossade mariannegodisar
 
Smält choklad och smör i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna för sig, tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Häll på chokladblandningen och rör ihop. Ställ upp muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till 1/3. Häll på lite krossad marianne och fyll ytterliggare 1/3. Avsluta med mer krossad marianne. Grädda i 180 grader i ca 15 - 20 minuter och låt sedan svalna på ett galler. Detta recept ger ungefär 16 stycken normalstora muffins. 
 
 Mintfrosting
400 gram osaltat smör
500 gram florsocker
2 msk mjölk
1-2 tsk pepparmintessens
Några droppar karamellfärg
 
Vispa det rumstempererade smöret fluffigt. Tillsätt mjölk, florsocker och pepparmintessens. Vispa till en jämn smet. Tillsätt mer mjölk om den blir för hård eller mer florsocker om den blir för lös. Avsluta med några droppar färg och spritsa på dina cupcakes.



RSS 2.0