Mariannecupcakes med mintfrosting



Till mitt födelsedagskalas i onsdags bakade jag två olika sorters cupcakes och dessa får bli först ut här i bloggen. Ett par otroligt goda mariannecupcakes med mintfrosting. Om jag hade gjort dem igen hade jag nog fyllt dem med ännu mer krossade marianne. Mums!
 
Browniemuffins med marianne
200-250 gram choklad
200 gram smör
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ägg
Krossade mariannegodisar
 
Smält choklad och smör i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna för sig, tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Häll på chokladblandningen och rör ihop. Ställ upp muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till 1/3. Häll på lite krossad marianne och fyll ytterliggare 1/3. Avsluta med mer krossad marianne. Grädda i 180 grader i ca 15 - 20 minuter och låt sedan svalna på ett galler. Detta recept ger ungefär 16 stycken normalstora muffins. 
 
 Mintfrosting
400 gram osaltat smör
500 gram florsocker
2 msk mjölk
1-2 tsk pepparmintessens
Några droppar karamellfärg
 
Vispa det rumstempererade smöret fluffigt. Tillsätt mjölk, florsocker och pepparmintessens. Vispa till en jämn smet. Tillsätt mer mjölk om den blir för hård eller mer florsocker om den blir för lös. Avsluta med några droppar färg och spritsa på dina cupcakes.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Jätte goda, håller med dig om att man kan ha lite mer av marianne i dem.

2012-06-26 @ 19:28:09

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0