Rabarb och jordgubbscupcakes





Hej fina! Idag hade jag tänkt att lägga upp recept + bilder på cuppisarna som jag bakade till Klaras avskedsfest för några veckor sedan, men insåg att jag glömt att lägga in dem i datorn. Kameran ligger kvar hemma och jag bor hos min pojkvän över helgen, så tyvärr får ni vänta ett tag till.
 
Istället bjuder jag på ett gammalt recept! När jag hade mitt födelsedagskalas i Juni bjöd jag på två sorters cupcakes. Mariannecupcakes med mintfrosting samt ett par med jordgubb och rabarb. Receptet på choklad och mintcupcakesen hittar ni här, men dem andra godingarna hade jag helt glömt bort, så dem ska ni få recept på nu!
 
Rabarb och jordgubbsmuffins
125 gram rumsvarmt smör 
2 dl socker 
2 ägg 
1 tsk vaniljsocker 
4-4½ dl mjöl 
2 tsk bakpulver 
2 msk marsanpulver 
1½ dl mjölk 
Valfri mängd hackade rabarber och jordgubbar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa lite mellan varje, häll i mjölken. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Vänd ner rabarber och jordgubbar. Fyll muffinsformar i en muffinsplåt till 3/4. Grädde i ca 15-20 minuter eller tills en sticka kommer ut ren.
 
Jordgubbsgrädde
3 dl grädde
Jordgubbssylt efter smak
 
Vispa grädden hårt, blanda ner jordgubbssylt. Spritsa eller bre på dina muffins. Dekorera på valfritt sätt. 
 

Dåligt på bakfronten

Hej fina! Det var ett litet tag sen jag kikade in här, anledning är helt enkelt att jag inte bakat på sistonde. Har dock massa bilder + recept från när jag bakade till min vän Klaras avskedsfest för några veckor sen, så det kommer upp inom det snaraste. Kram!



RSS 2.0