Fryst GI-cheescake - again



Hej fina! Ett tag sen jag kikade in här nu. Har varit väldigt mycket i skolan och blivit väldigt lite tid över till bakning. Men när min mormor fyllde år i helgen bakade jag bland annat denna underbara frysta GI-cheescaken. Jag har bakat den en gång innan men denna gången tinade jag och gjorde puré av hallonen innan jag blandade ner dem i smeten. Underbart god! Receptet hittar ni här.

Vita chokladcupcakes med passionsfruktfrosting

Förra helgen fick jag en cupcakebeställning. 3 sorter, 8 av varje. Det blev mariannecupcakes med minfrosting (receptet hittar ni här), chokladmuffins med nougatfrosting och vita chokladmuffins med passionsfruktfrosting. Tänkte dela med mig utav det sistnämna receptet då dem blev fantastiskt goda!
 




Vita chokladmuffins
4 1/2dl mjöl
125g smör
1 1/4dl socker
1 ägg
2dl grädde eller mjölk
125g vit choklad
2tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver

Värm grädden i vattenbad. Bryt den vita chokladen i småbitar. När grädden är het (den får inte koka) tillsätter du den hackade chokladen och vaniljsockret. Rör ordentligt tills chokladen smält och allt blandat sig. Låt svalna helt. Vispa rumstempererat smör och socker mjukt. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig jämn smet. Tillsätt chokladgrädden. Blanda mjölet och bakpulvret, vänd ner i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3. Grädda i 180grader i cirka 25 minuter för stora muffins eller ca 12 minuter för minimuffins. Låt svalna på galler.

 

Passionsfruktfrosting

400 g Philadelphia

ca. 6 dl florsocker
8 st passionsfrukter

 

Gröp ur passionsfrukterna och sila bort kärnorna. Vispa passionsfruktsaft tillsammans med Philadelphia.
Tillsätt florsocker och vispa till en jämn frosting. Spritsa eller bre på dina cupcakes.

 



RSS 2.0