Bento cupcakes

Den ultimata kladdkakscuppisen för oss chokladälskare. Receptet kommer ursprungligen från Lola's cupcakes, en bakbok som går att köpa lite överallt (bla. på Lagerhaus) för ca 150 svenska riksdaler. I Japan är Bento en enportionsrätt, precis som denna cupcake - för god för att dela!
 
Muffin
1 3/4 dl extra fint mjöl (innehåller bakpulver, går att köpa på bla. Ica Maxi)
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl kakao
1 nypa salt
125 g osaltat, smält smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg, uppvispade
175 g ljus choklad (ex. mjölkchoklad), hackad
12 bitar chokladöverdragen kola (ex. dumle)
 
Vit chokladglasyr
1/2 dl vispgrädde
150 gram vit choklad, hackad
5 msk smör, tärnat och rumsvarmt
4 dl florsocker
125 g philadelphiaost
 
Värm ugnen till 175 grader. Sikta ihop mjölet, vaniljsockret, kakaon och saltet i en skål. Vispa ihop det smälta smöret, strösockret och äggvispet med en elvisp i en annan skål. Vispa ner de siktade torra ingredienserna och chokladhacket. Fördela hälften av smeten jämnt mellan muffinsformarna, lägg en kola i varje form och fyll på med resten av smeten. Grädda i 25-30 minuter eller tills de rest sig ordentligt. Sätt kakorna på galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem.
 
Gör chokladglasyren mellan kakorna svalnar. Häll grädden i en kastrull och hetta upp den över medelhög värme tills det precis börjar bubbla i kanterna. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält och blandningen är blank. Låt chokladblandningen svalna till rumstemperatur. 
 
Vänta tills chokladblandningen har svalnat och vispa sedan smöret lätt och luftigt med en elvisp. Tillsätt florsockret och philadelphiaosten, vispa i 2-3 minuter och vispa slutligen ner chokladblandningen. Låt glasyren stå i kylen i 1 timme eller tills den är bredbar.
 
Bred eller spritsa glasyren på dina muffins. Dekorera på valfritt vis. Jag har valt färska jordgubbar, strössel och chokladspån!

Kommentarer

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0